Foliile auto – moft sau necesitate? Aflati mai multe chiar de la specialisti

In ultima perioada de timp se poate observa ca numarul masinilor ce sunt foliate e in crestere. Din pacate insa, multe dintre acestea nu sunt omologate de catre Registrul Auto Roman si pot reprezenta un adevarat pericol, in ideea in care vizibiliatea este puternic afectata.

Cu toate acestea, in ciuda faptului ca multi soferi considera foliile auto ca fiind doar un element ce ofera un plus de imagine si estetica, specialistii afirma ca daca sunt alese cu atentie si montate corespunzator au scopul de a creste confortul.

Pentru a intelege mai multe despre acest subiect vom prezenta in continuare cateva informatii oferite chiar de catre echipa masterautoglass.ro, recunoscuta pentru serviciile de calitate pe care le realizeaza, atat in ceea ce priveste schimbarea parbrizelor, dar si in cazul celor ce doresc folieri auto Suceava.

Sunt foliile auto legale?

Aceasta e o intrebare des intalnita in randul pasionatilor auto, insa raspunsul este cu siguranta da. Folierea auto este complet legala, insa doar daca se respecta anumite conditii. Primul dintre acestea e cel referitor la geamurile, mai exact pozitionarea acestora. Altfel spus, folierea se poate realiza doar pe luneta si pe geamurile laterale din spate. Pentru parbriz si geamurile laterale din fata, folierea este complet interzisa.

De asemenea, conteaza foarte mult si procentul de vizibilitate, mai exact de trecere a luminii, minimul acceptat fiind de 5%. Ce se mai poate adauga la aceste aspecte e faptul ca intreaga procedura trebuie sa fie realizata de profesionisti. De ce? Sunt foarte multe nereguli ce se pot intampla cu privire la foliere auto, cum ar fi cutele, spatiile ramase neacoperite sau altele asemenea.

Nu in ultimul rand, producatorul acelor folii trebuie sa fie certificat si sa asigure garantia calitatii acestora. Acesta este si motivul pentru care echipa masterautoglass.ro colaboreaza doar cu producatori de incredere, precum Sun Tek si Lumar.

Prin urmare, cei care isi doresc sa se bucure de folieri auto Suceava au garantia ca daca vor alege serviciile oferite de masterautoglass.ro au montata o folie omologata R.A.R., in deplina legalitate si de cea mai buna calitate.

La ce ajuta?

Lasand la o parte faptul ca aspectul autovehiculului este imbunatatit, atunci cand sunt montate aceste folii adevaratul avantaj este altul. Cel mai bine poate fi sesizat in perioada sezonului cald, cand soarele este napraznic si habitaclul se poate incalzi deosebit de mult.

In aceste situatii, daca geamurile sunt foliate atunci caldura va patrunde ceva mai greu. Foliile auto de calitate resping o mare parte din radiatiile UV. De asemenea, acest lucru va oferi si o protectie suplimentara tapiteriei sau altor elemente din interiorul masinii, care vor fi ferite de arsita soarelui.

Nu in ultimul rand, transferul de caldura intre spatiul exterior si cel interior se realizeaza mult mai greu, astfel incat in masina se va pastra mult timp temperatura care este setata, implicit dorita.

Cat dureaza procesul de foliere?

Ei bine, un alt avantaj fata de toate aceste aspecte ce au fost mentionate e faptul ca nu dureaza foarte mult pana se realizeaza aceasta foliere, evident in ideea in care se apeleaza la o echipa de profesionisti.

Spre exemplu, cei ce isi doresc sa se bucure de folieri auto Suceava pot vedea rezultatele dupa doar 4-5 ore, astfel incat procesul nu este deloc unul care sa dureze foarte mult. Mai multe informatii puteti afla chiar direct de pe site-ul masterautoglass.ro, insa ca idee de final e clar ca folia auto vine cu avantaje mult mai importante decat simplul efect estetic.