Filme crestine lansate anul acesta – ce mai vizionam

Pentru pasionatii de filme si devoratorii de nou nisa filmelor crestine nu lipseste din lista celor de urmarit. Scenariile si toata povestea acestor filme sunt de actualitate si ai fi surprins ce interesant ti se pare sa urmaresti. Credem ca am depasit cu succes era in care filmele pareau mai previzibile ca oricand.

Daca esti interesat ce se mai lanseaza si ce sa urmaresti pe micile ecrane, iata o lista a lansarilor de filme crestine de anul acesta:

„The Least of These” (Unuia dintre cei mai neinsemnati), 1.02.2019

Filmul este povestea unui misionar, pe numele sau Graham Staines. Actiunea are loc in India, 1999. Acesta a fost misionar Australian, ce a lucrat intr-o colonie de leprosi in India. Alaturi de fiii sai, Philip si Timothy, de 10 respectiv 6 ani, misionarul a fost un luptator al dreptatii. Nu degaba a fost martirizat.

Pe scurt, misionarul incerca sa vindece ilegal pe cei care sufereau de lepra. Cazul este investigat de un jurnalist care se vede la randul sau intr-o lupta intre ambitie si adevar, intrucat descopera tot felul de lucruri greu de explicat.

India rurala, poveste crestina, suspans si actiune – ce altceva ai mai avea de dorit de la un film bun?!

„Run the Race”, 22.02.2019

Acest film este produs de Tim Tebow si fratele sau. Povestea filmului este despre drumul catre divinitate si totodata indepartarea de aceasta. Fratii care trec prin tot felul de incercari si se sprijina unul pe altul, devine o poveste siropoasa, dar placuta. Zach este un atlet de succes care isi revine cu greu dupa ce isi pierde mama si tatal il abandoneaza.

Dedicat fotbalului, Zach primeste o bursa si spera la o viata mai buna. Dar ajunge sa fie accidentat si asta pune capat unui vis maret. Speranta sa reinvie vine prin ajutorul fratelui sau, David.

Fimul are o nota de 6,5 la IMDB asadar merita vizionat.

„Heavenly Deposit” (Comoara cereasca), 10.02.2019

Filmul are la baza o poveste reala. Poate ca de asteptat, intrucat este un film crestin, povestea se leaga de pierderea increderii in divinitate, dupa o pierdere. Asadar, dupa moartea tatalui, personajul principal se departeaza de Dumnezeu. Devine actor, isi cauta succesul si asta pana cand alte intamplari ii zguduie viata. Ajunge practic sa nu mai poata nega existenta lui Dumnezeu.

Filmul este relativ nou, nu are o nota pe IMDB dar asta nu inseamna ca nu este de urmarit.

„XL: The Temptation of Christ” (Ispitirea lui Hristos), 6.03.2019

De data aceasta este vorba de un film cu impact puternic, intrucat se refera la patimile lui Iisus. Se propune a fi un film de influenta despre cultura pentru Hristos. Calatoria in desert, postul de 40 de zile, chinul indurat sunt scene ce ne dau de gandit desigur si rezuma intreaga existenta la ceea ce suntem si la ceea ce credem.

Tentatiile, incercarile la care este supus de catre Satana, cu puterea credintei sunt poate ceea ce dau savoare acestui film. In contextul actual, cand preintampinam sarbatoarea pascala, pare ca merge de minune sa fie urmarit un astfel de film. Poate fi totodata si o alternativa la celebrul film pe care il revezi anual, Patimile lui Iisus.

„The Islands” (Insulele), 22.03.2019

Un film istoric, crestin, „The Islands” spune povestea adevarata a unei regine din Hawaii. Aceasta se converteste, ceea ce are un impact extraordinar, ce duce la acceptarea crestinismului in zona. Considerat un act de curaj pana la urma, convertirea personajului inseamna un simbol uman de urmat.

Filmul este realizat pe taram Hawaiian, povestea fiind schitata a se petrece in anii 1800. Despre sacrificiul in numele credintei, despre apartenenta la cult, despre credinta si evolutie, acceptare si nu numai, descoperi in acest film care le imbina pe toate.

Teuria Shanti are rolul de regina, iar Mira Sorvino si John Savage, sunt in rol de misionari ce ajung in zona.

Ca o dovada in plus ca merita sa iti indrepti atentia si catre alte tipuri de filme, iata ca doar cateva exemple de filme crestine iti pot fi urmatoarele vizionari. Filmele crestine sunt usor subestimate pentru ca lumea crede ca se refera strict la povesti despre viata lui Iisus si la ce au de invatat prin exemplul acesta.